23 juni 2020

Är du vår nya projektingenjör?

Platschef montage – vill du leda utvecklingen av framtidens sätt att bygga och hjälpa till att lösa sveriges bostadsbrist?

Takten i vår tillväxtresa skruvas upp och vi börjar se resultat av vår vision att snabbare skapa högkvalitativa hem för de många människorna. Därför letar vi nu efter en erfaren och driven projektingenjör som får projekthandlingar att bli verklighet.

Runt om i Sverige bygger MOBY flerbostadshus med smartare lösningar som snabbare ger människor möjligheten till ett eget hem. Styrkan i vår koncern gör det möjligt för oss att industrialisera den annars så traditionella byggbranschen. Genom vår grupp har vi allt i ett flöde vilket gör att vi hittar vägar som ingen annan kan. Vi tar husmodulbyggande till en helt ny nivå.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör hos oss får du möjligheten att arbeta i en internationell koncern med ett branschledande design- och byggsystem, kallat parameteriserad modularisering. Systemet liknas med ett stomsystem och medför större flexibilitet i utförandet och betydligt kortare byggtider.

Tillsammans med montagechefen ansvarar du för att säkerställa att varje projekt är lönsamt, håller hög kvalitet, och kan genomföras enligt utsatt tidplan. Du säkerställer att alla frågor under resan blir lösta och är en del av teamet som sätter och utför processer som effektiviserar var enskilt projekt och vårt byggsätt överlag. Tjänsten är i huvudsak placerad på vårt kontor i Stockholm och inkluderar resor för arbete på plats på våra projekt.

Dina arbetsuppgifter är framförallt, men inte begränsade till, att:

  • Samspela med och koordinera mellan alla delaktiga parter i gruppen, från projekteringsteamet till montage- och förvaltningsteamen
  • Ansvara för projektplanering och projekthandlingar när de lämnar projekteringsteamets händer
  • Ansvara för administrativa och ekonomiska frågor som rör projektets alla delar
  • Medverka vid beredning och upphandling av större inköp
  • Arbeta med prognos och kostnadsuppföljning samt rapportering i projekten
  • Medverka i framtagning av tidplan, resursplan, och anbud av underentreprenörer
  • Koordinera projektets genomförande och att det följer gällande lagar, förordningar, och krav samt interna regler
  • Utveckla och förbättra processer och system för ett strukturerat arbetssätt
  • Leda byggmöten och delta i utvalda och relevanta möten på byggarbetsplatsen
  • Ansvara för projektets slutbevis

Erfarenhet
För att arbeta som projektingenjör hos oss krävs att du har relevant utbildning minst på högskolenivå, YH-nivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har några års erfarenhet som projektingenjör eller entreprenadingenjör från ett byggbolag och har stor kunskap om det praktiska byggandet.

Din entreprenörsanda visar sig i form av stort ansvarstagande, förståelse för affären, och en samsyn med teamet för att vidareutveckla MOBY som organisation. Du är nytänkande och lösningsorienterad. Att leda projekt faller sig naturligt och du drivs av att inspirera och lyfta andra i sina roller. Du prioriterar säkerhet och en trivsam arbetsmiljö allra främst. Ett högt tempo och snabba vändningar hanterar du utan problem. Att kommunicera på både svenska och engelska är du van vid.

Är MOBY rätt för dig?
Med mottot ”ständig förbättring” ifrågasätter vi allt vi gör och undrar: Går det att göra bättre? Vi kopplar allt till värde och är stolta över att vara lösningsorienterade. Och tillsammans löser vi ett samhällsproblem: bristen på hem.

Våra värderingar—ansvar, resultat, respekt, och positivitet—skapar möjlighet för både människor och arbetssätt att utvecklas. De vägleder oss i sättet vi agerar, arbetar, och driver vår verksamhet och är en avgörande faktor i vår framgång. Läs mer om vad våra värderingar innebär på vår hemsida.

Ansökan
Låter MOBY rätt för dig? Sök tjänsten här med ditt CV och en kortfattad introduktion om dig och varför du skulle passa som projektingenjör hos oss.

Se alla nyheter