Barkarbystaden kv 20

Barkarbystaden kv 20

206
Lägenheter
Kvadratmeter
Se fler bilder

silhuetten, Barkarbystaden kv 20

I Silhuetten bygger vi tillsammans med Slättö ett stadskvarter med 206 bostäder och 13 bokaler i hörnet av Lansengatan och Herculesgatan.

Silhuetten i kvarter 20 ligger centralt i Barkarbystaden, mitt emot Herrestaskolan med årskurs F-6 och med gångavstånd till den kommande tunnelbanestationen, förskolor och närservice. Silhuettens kvarter kännetecknas av mångfald och kreativitet, både gestaltningsmässigt och volymmässigt. Kvarteret uppförs i 4-8 våningar, där kvarterets hörn blir högst.

Fasaderna får skiffer och trä med en tydlig uppdelning. Hus med skifferfasad har sockelvåning i puts och granit och takvåning med plåtfasad. Träfasaderna målas och har vertikala och horisontella listmönster för att åstadkomma relief och skuggverkan och ett sadeltakslandskap med sedumtak. Lokaler och bokaler i bottenvåning har stora uppglasade fönsterpartier för att kommunicera ut mot allmän platsmark och bidra till ett livfullt gatuliv.

Utgångspunkten är att skapa fina bostäder där engagemang, kreativitet och innovation tillåts växa i en inspirerande miljö. Lägenheterna är ljusa och moderna i varierande storlekar om 1-4 rok. Bokalerna är i två plan, med möjlighet till ateljé, studio eller butik i bottenplan.

Område

Järfälla

Inflyttning

2024

Arkitekt

MOKO

206

Lägenheter
Se Alla projekt