Helsingborg, Niwa

Helsingborg, Niwa

-
Lägenheter
Kvadratmeter
Se fler bilder

Helsingborg, Niwa

Helsingborgs stad står inför en stor omvandling där satsningar på innovation och smartare städer får en ökad betydelse i stadsrummet. Det finns en stor efterfrågan på attraktiva, hållbara och högkvalitativa bostäder. I anslutning till H22 City Expo lanserar Sveaviken Bostad ett pilotprojekt avsett att revolutionera bostadsbyggandet, genom ett helt cirkulärt och resurseffektivt angreppssätt – byggnaden kan demonteras och monteras upp igen på en annan plats. Projektet präglas av en nytänkande och stilren arkitektonisk framtoning med exklusiva materialval, samtidigt som stor vikt läggs vid att bevara områdets historiska karaktär.

De nya bostäderna återfinns strax söder om centrala Helsingborg, i Gåsebäck, där gammal industrimark ska ersättas med nya bostäder. Bostadshuset kommer att omgärdas av en upphöjd japansk trädgård som genom träd, bambu och buskar bidrar till en stilla oas för rekreation. Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och blir mycket energieffektiv, tack vare bland annat från- och tilluftsventilation med hög energiåtervinning i alla lägenheter och solceller på taket.

Projektet delas in i två etapper med totalt 78 lägenheter i sex våningar. Etapp 1 färdigställs till H22 City Expo sommaren 2022. Välkommen att anmäla ditt intresse!

Område

Helsingborgs

Inflyttning

Etapp 1: sommaren 2022

Arkitekt

Carl Edvall, PDS

-

Lägenheter
Se Alla projekt