24 februari 2020

Vi söker efter en projektledare

Projektledare bygg – vill du ha en nyckelroll i att industrialisera byggbranschen och samtidigt vara med och lösa sveriges bostadsbrist?

Takten i vår tillväxtresa skruvas upp och vi börjar se resultat av vår vision att snabbare skapa högkvalitativa hem för de många människorna. Därför letar vi nu efter en erfaren och driven projektledare som kan leda flera projekt samtidigt från strategi till genomförande och uppföljning.

MOBY bygger med smartare lösningar som snabbare ger människor möjligheten till ett eget hem. Styrkan i vår koncern gör det möjligt för oss att industrialisera den annars så traditionella byggbranschen. Genom vår grupp har vi allt i ett flöde vilket gör att vi hittar vägar som ingen annan kan. Vi tar husmodulbyggande till en helt ny nivå.

Arbetsuppgifter
MOBY bygger flerbostadshus runt om i Sverige. Som projektledare hos oss ansvarar du för projektet från start till mål och för att säkerställa att alla frågor under resan blir lösta. Du är en del av teamet som sätter och utför strategier och processer som effektiviserar var enskilt projekt och vårt byggsätt överlag. Du arbetar i projektets alla delar, från start till överlämning, i både ledande och stöttande roller tillsammans med resten av teamet.

Dina arbetsuppgifter är framförallt, men inte begränsade till:

 • Förstudier och utredningar inför framtida projekt
 • Delta i uppstartsskedet med behovsanalys och planering
 • Ansvara för projektplanering
 • Samarbeta med projektteamet
 • Delta i projekteringsarbete
 • Ansvara för projektets genomförande och att det följer gällande lagar, förordningar, och krav samt interna regler
 • Arbeta med prognos och kostnadsuppföljning samt rapportering i projekten
 • Utveckla och förbättra processer och system för ett strukturerat arbetssätt
 • Upprätta projektstrategi
 • Medverka i framtagning av tidplan, resursplan, och bemanningsplan
 • Medverka i tidiga skeden för att bidra med kunskap så att montagearbetet kan utföras på bästa sätt
 • Leda byggmöten och delta i utvalda och relevanta möten på byggarbetsplatsen
 • Ansvara för projektets slutbevis
 • Medverka vid beredning och upphandling av större köp

Erfarenhet
För att arbeta som projektledare hos MOBY krävs det att du har relevant utbildning minst på högskolenivå, YH-nivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet från en ledande tjänst inom byggbranschen, kanske till och med från en tidigare projektledartjänst. Din entreprenörsanda visar sig i form av stort ansvarstagande, förståelse för affären, och en samsyn med teamet för att vidareutveckla MOBY som organisation. Du är nytänkande och lösningsorienterad. Att leda människor och projekt faller sig naturligt och du drivs av att inspirera och lyfta andra i sina roller. Du prioriterar säkerhet och en trivsam arbetsmiljö allra främst. Ett högt tempo och snabba vändningar hanterar du utan problem. Att kommunicera effektivt, både verbalt och skriftligt, på svenska och engelska är inga problem för dig.

Är MOBY rätt för dig?
Med mottot ”ständig förbättring” ifrågasätter vi allt vi gör och undrar: Går det att göra bättre? Vi kopplar allt till värde och är stolta över att vara lösningsorienterade. Och tillsammans löser vi ett samhällsproblem: bristen på hem.

Våra värderingar—ansvar, resultat, respekt, och positivitet—skapar möjlighet för både människor och arbetssätt att utvecklas. De vägleder oss i sättet vi agerar, arbetar, och driver vår verksamhet och är en avgörande faktor i vår framgång. Läs mer om vad våra värderingar innebär på vår hemsida.

Ansökan
Låter tjänsten intressant och tror du att MOBY är rätt för dig? Ansök här med ditt CV och en kortfattad introduktion om dig och varför du skulle passa som projektledare hos oss.

Se alla nyheter