VÅRA PROJEKT

Välkommen att ta del av våra projekt som vi bygger på totalentreprenad åt Sveaviken Bostad.

Gärdesvägen

Vallentuna

37 st lägenheter

I Vallentuna bygger vi 37 st nya 1-3 rom studentbostäder.

Vårt fokus här är rymliga lägenheter, minimal miljöpåverkan, vackra långlivade material och anpassning till dagens smarta teknologi. Taken får liknande lutning och utformning som omkringliggande bebyggelse, och fasaden utförs i ljust tegel. Ambitionen är att teglet från det gamla polishuset ska kunna tas tillvara och återanvändas i det nya huset, som ett sätt att möta vår tids krav om smart återanvändning och låg resursförbrukning.

Barkabystaden

Järfälla

400 st lägenheter

I Järfälla, norr om Stockholm, växer Barkabystaden fram, ett av Sveriges största och mest spännande stadsbyggnadsprojekt. Här byggs och utvecklas en ny blandstad med bostäder, arbetsplatser, lokaler för utbildning, hotell, handel, service, idrott och kultur.

I Barkabystaden planeras ett city-koncept med ca 400 bostäder och studentbostäder, gemensamhetslokaler, lokaler samt förskola i en trivsam blandning med upplevelserik arkitektur och grönska, i synnerhet de offentliga rummen utformas för att göra gatorna till levande gatustråk. Utgångspunkten är att skapa socialt hållbara och väldisponerade bostäder uppblandat med andra önskade funktioner.

Kompassen

Luleå

157 st lägenheter

I närheten av Luleå centrum vidareutvecklas stadsdelen Kronan, en naturstad med fond mot skog och hav samt ett eget centrum.

Vi bygger Kvarteret Kompassen med 157 lägenheter i storlekarna 1-3 rok som håller en hög miljöprofil med låg energiförbrukning.

Glidplanet

Örebro

157 st lägenheter

Straxt utanför Örebro centrum växer Södra Ladugårdsängen fram, ett helt nytt bostadsområde med högklassig vardagsarkitektur och gröna gårdar. Här finns närhet till natur, golfbana, racketcentrum, badanläggning, och naturreservat.

Vi bygger Kvarteret Södra Ladugårdsängen, en del av ett större stadsutvecklingsprojekt. Totalt färdigställs 157 lägenheter i storlekarna 1-3 rok.

Snurrom

Kalmar

218 st lägenheter

Snurrom är en ny och modern stadsdel i norra Kalmar, omgiven av vacker och naturskönmiljö med skog, hav, golfbana, frilufts- och vandringsleder.

I Kvarteret Kalmarporten bygger vi 218 st hyresrätter. Projektet avser nyproduktion av två flerbostadshus och en kommersiell lokal. Lägenhetsstorlekarna varier mellan 1-3 rok och är öppna och ljusa, med högt i tak. Interiören är speciellt framtagen av arkitektbyrån PDS Design och alla detaljer är noggrant utvalda, med hög fokus på kvalitet och enhetligt formspråk. Projektet startade hösten 2019 och är beräknat vara klart för inflytt 2020.

Brandbergen

Haninge

71 st lägenheter

Haninge kommun har påbörjat ett program för vidareutveckling och förnyelse av Brandbergen. Här finns bland annat goda kommunikationer till Stockholm, park, idrottsplats, och utomhusbad.

I Brandbergen bygger vi Kvarteret Söderby som färdigställs med en hög miljöprofil och låg energiförbrukning. Projektet avser nyproduktion av ett flerbostadshus som totalt innehåller 71 lägenheter i storlekarna 2-3 rok. Projektet startades 2019 och beräknas vara klart för inflytt 2020.

Sandtorp

Norrköping

117 st lägenheter

Ett par kilometer från Norrköpings centrum ligger Sandtorp, ett attraktivt område med bostäder, skolor, butiker, arbetsplatser, och grönområden.

I Sandtorp har vi byggt Kvarteret Dansbanan 1 som var en nyproduktion med fem flerbostadshus. Totalt färdigställdes 117 lägenheter i storlekarna 1-3 rok, med inflytt hösten 2019.

Är du intresserad av att flytta in? Kontakta Sveaviken Bostad, klicka här.